Lægedansk

KBU forberedelse med "Medical Danish"

  Enroll in Course

Your Instructor


Tiberius
Tiberius

Hej med jer! 

Jeg hedder Tiberius, er under uddannelse til at blive kardiolog, og jeg vil fortælle jer om mit projekt “LWE Medical Danish”. 

Ligesom jer, er jeg også af anden afstamning (rumænsk) og har boet i Danmark siden 2018. Jeg kom her alene, uden nogle aftaler, bare med en drøm: at starte en Hoveduddannelse (HU). I december 2021 lykkedes det for mig, og blev accepteret på HU i kardiologi. Det har været et hårdt forløb, og retrospektivt synes jeg, at det ville have været nemmere hvis jeg kunne have fået adgang til dansk fagsprogundervisning og coaching. 

Og det er nemlig det, som LWE Medical Danish drejer sig om: at forberede dig sprogligt og gøre dig (sprogfagligt) i stand til at kunne arbejde som forvagt på et dansk hospital. Du behøver således ikke være på dette niveau i forvejen. Du skal dog som minimum have bestået DU 3 modul 4 (være på B1 niveau).

LWE Medical Danish vil give dig læge-specifikt hjemmearbejde og forberedelse til lektioner, hvor du vil blive introduceret til både det lægefaglige sprog, men også de mere almindelige sundheds-termer på dansk. På den måde vil du som fremtidig læge få en langt bedre og mere effektiv kommunikation med patienterne. Eksempelvis vil du lære at bruge ord som fx hjertebanken frem for palpitationer. LWE Medical Danish vil således gøre dig i stand til at optage en anamnese, lave en klinisk undersøgelse, fremlægge disse til din supervisor, journalføre dem og informere patienten på en tydelig og klar måde.

LWE Medical Danish lektionerne er organiseret i kapitler, som varierer fra kardiologi til neurologi. Efter en introduktion af de ord og udtryk du skal lære, går vi i gang med at øve disse, så du bedre kan huske dem. Du vil få tekster udleveret på engelsk, til oversættelse på dansk under min supervision, og herefter er der planlagt rollespil, hvor du er lægen og allerede har spørgsmålene på engelsk, som skal oversættes. Herefter vil du fx skulle lytte til mig, der er patient. Herefter skal du samle oplysningerne, og fremlægge dem til mig. Det er netop dette, langt de fleste kursister vil komme til at gøre, da de fleste skal starte KBU.

Jeg glæder mig til at høre fra jer!

Doktor Tiberius 


Get started now!